Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Ήταν μεσημέρι όταν συνέβη το παρακάτω περιστατικό. Μια μικρή εισαγωγή όμως για να σας κατατοπίσω. Γενικώς, όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο "Μυθογένεια" μου αρέσουν οι περίεργες, οι επικές ιστορίες, οι ιστορίες μυστηρίου και φυσικά οι μύθοι. Όλοι οι μύθοι. Και ανάμεσά τους και οι αστικοί. Έναν τέτοιον αστικό μύθο λοιπόν θέλω να μοιραστώ μαζί σας ελπίζοντας κάποιος από εσάς να με διαφωτίσει περισσότερο ή να με διαψεύσει κατηγορηματικά .

Όπως ήδη είπα ήταν μεσημέρι και βρισκόμουν καθ' οδόν για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Στην Εθνική οδό και συγκεκριμένα στο σημείο εκείνο της εξόδου που οδηγεί στο ΤΕΙ, είδα μια γυναίκα. Περίεργο μου φάνηκε μιας και το σημείο είναι ήδη επικίνδυνο για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Πόσο μάλλον για έναν πεζό. Χωρίς διαβάσεις, χωρίς ικανά προστατευτικά, χωρίς σήμανση και με μεγάλες ταχύτητες. Εκεί λοιπόν στεκόταν η γυναίκα. Λίγο πριν την έξοδο.Μου φάνηκε στην αρχή ότι ήθελε να περάσει απέναντι. Αναρωτήθηκα δυνατά και πήρα την εξής περίεργη απάντηση από τον φίλο μου που οδηγούσε:
"Την ξέρουν οι νταλικέρηδες αυτήν. Κάθε τόσο είναι εδώ και κάνει οτοστόπ για Αθήνα."Καταλαβαίνετε τι ακολούθησε. Καταιγισμός ερωτήσεων από πλευράς μου για μια τόσο παράξενη απάντηση. Ποιος, τι , πότε και γιατί καθώς και ένα σωρό άλλες εύλογες απορίες, με τελευταία και καλύτερη αυτήν:

"Και στην τελική εσύ πώς το ξέρεις αυτό;"
"Μα το ξέρουν πολλοί αυτό. Ειδικά όσοι περνούν συχνά από εδώ." Τώρα το μπλέξιμο στο κεφάλι είχε γίνει ακόμη πιο έντονο. Για να μη σας κουράζω όμως, προσπάθησα να κρατηθώ ώστε να δώσω χρόνο στον φίλο μου να μου εξηγήσει περισσότερα. Και αυτά που άκουσα δεν είναι τίποτε άλλο από έναν ολοκαίνουργιο (υποθέτω) αστικό θρύλο της περιοχής.


Η γυναίκα αυτή είχε έναν γιο που ζούσε στην Αθήνα. Η ίδια ζούσε στη Θεσσαλονίκη, και πιθανότατα στη Σίνδο, και κάθε τόσο πήγαινε στην Αθήνα να τον επισκεφτεί. Δυστυχώς όμως ο γιος της κάποια στιγμή πέθανε και αυτό φαίνεται πως είχε τεράστια επίδραση στον ψυχισμό της. Από τότε λοιπόν λέγεται πως κάθε τόσο μια συγκεκριμένη εποχή , η γυναίκα αυτή βγαίνει στην Εθνική οδό και με οτοστόπ ξεκινάει για την Αθήνα. Ο λόγος είναι προφανής: Πάει να βρει τον πεθαμένο γιο της.Τρέλα; Εμμονή; Άρνηση; Ό,τι από αυτά και αν είναι , σύμφωνα με αυτά που άκουσα η γυναίκα αυτή έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στους συχνούς ταξιδιώτες της Εθνικής. Είναι αλήθεια ότι διέκρινα κάτι διαφορετικό στο βλέμμα της. Χαμένη στον κόσμο της θα μπορούσα να πω. Ωστόσο ίσως τίποτα από όλα αυτά να μην είναι αλήθεια. Με συγκλόνισε πάντως η ιστορία της και θεώρησα σκόπιμο να τη μοιραστώ μαζί σας. Αλήθεια ή ψέμματα...αυτό μένει να το δούμε με τον καιρό. Μέχρι τότε η γυναίκα αυτή ίσως ακόμα να περιμένει κάποιον να τη βοηθήσει στο τραγικό της ταξίδι, εκεί στην Εθνική , λίγο πριν την έξοδο για Σίνδο.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου